Eintopf alias Jeden hrnec vám stačí

Je to tak, eintopf je jídlo, které vaříte v jednom hrnci pěkně dohromady, šetří to nádobí, čas a elektriku a vznikají z toho opravdu úžasné věci. Osobně jsem jeden německý kde jinde než v Německu, a musím přiznat, že když jsem do kotlíku nahlédla, opravdu to tam vypadalo, jako když vaří pejsek s kočičkou. Ale dobré to bylo, to se musí přiznat.
Dovoluji si tedy přinést recept na svůj vlastní, který jsem vymyslela a i když možná nebude zcela originální, doporučuji jej vaší laskavé pozornosti, bylo to velmi dobré.
Co je třeba – na jednu hlavu (člena rodiny) jest potřeba jeden plátek masa (co to bude je čistě na vás), dvě celé, jako pěst středně vysoké ženy velké brambory, dále cibule, česnek, kari, rajčatové pesto a zapékací hrnec s pokličkou, který přežije v troubě bez újmy asi tak hodinu. Krátce se zastavím u pesta – je to taková směs z kešu oříšků, česneku, oleje, bazalky a rajčat, prodává se buď červená nebo zelená. Červená je jemnější. V Tescu pořídíte asi za 45 peněz a rozhodně se vám ještě na něco v budoucnu sejde, neváhejte zakoupit.
Tedy jak vaříme – plátky potřeme alibisticky pouze z jedné strany pestem a necháme smotané v ledničce přes noc uležet. Následující den dno hrnce-prnce pokryjeme nakrájenou syrovou cibulí, kterou posypeme kari, stranou, která není potřeba pestem položíme plátky masa na okořeněnou cibuli a na maso klademe plátky brambor, která jsme si předem nakrájeli. Brambory nevaříme ani neloupeme, jen omyjeme, podélně rozkrojíme a z půlek krájíme takové půlměsíčky a ty pokládáme na maso. Dle chuti sypeme prolisovaným česnekem. Až nám dojdou brambory, hrnec uzavřeme, bouchneme do trouby, a za takových 40 minut pečení při 200-250 stupních vytáhneme, zkusíme bramborový plátek, zda je měkký, ovládneme se, nesníme na posezení všechny vrchní vypečené brambůrky, dle tvrdosti brambor případně ještě krátce dopečeme a podáváme.
Úskalí – není z toho žádná šťáva, ale dá se na začátku podlít trochou vody. Pokud zůstanou brambory,upražíme k večeři s kefírem.
Je to dobré, je to rychlé, dělá se to samo v troubě, hřích to nevyzkoušet. Když tak napište, budu ráda.

Advertisements
Published in: on 12 ledna 2009 at 22:04  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://brouckoviny.wordpress.com/2009/01/12/eintopf-alias-jeden-hrnec-vam-staci/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentNapsat komentář

  1. Vyzkoušela jsem a výsledek byl mooooc dobrý!
    Zbylo mi pár menších plátků masa potřených pestem a tak jsem si je večer osmahla na pánvi a dala na celozrnnou bagetu s ricottou. Úžasný! Dobrou chuť všem. :o)


Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: