Sůl nad zlato

Ano, ano, pokaždé si na tuto pohádku vzpomenu, když doma obědváme s manželem mnou uvařené zcela soliprosté jídlo. Jak říkávaly princezny v pohádce – raději zemřít než jíst neslané.
Už jsme se shodli na tom, že neslaná rýže, brambory a těstoviny – to jde. Maso se taky zvládne, o zelenině vůbec nemluvíme, ale nejhorší nám přijdou polévky. Polévka je grunt a bez ní si domácí stravu nedokážu vůbec představit. Ale neslaná polévka, to je přeci asi jen hrob. Taky je ze všech diet vynechaná, odborníci asi ví proč. Jenže já se toho vzdát nehodlám, jsem na polévky zvyklá, muž můj také a tak se společně šklebíme nad chutnou leč neslanou hrachovkou, zatímco minulý týden to byla lehce nasládlá fazolová, bo jsem tam dala místo jedné mrkve mrkve dvě. Hodně vlákniny, hodně karotenu, ale jíst se to skoro nedalo.
Doufám, že na kontrole u pana doktora za tři týdny přijdou nějaké pozitivní výsledky a trochu soli bude povoleno. Rozhodli jsme si ji už předem obětovat na brambory a tak polévky dál zůstanou neslané. I takový je život s vysokým tlakem. Ale bude líp, určitě.

Published in: on 12 Leden 2009 at 22:01  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://brouckoviny.wordpress.com/2009/01/12/sul-nad-zlato/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentNapsat komentář

  1. Peto, to s tou soli, to je pekna kravina, dosolit trochu muzete, to pouze detem do 3 let se vubec nesoli. Ted si sice mozna snizi tlak, ale bez soli a jodu mu to prihodi problemy na stitnou zlazi, zejmena tobe teda. 🙂 hlavni je vse s mirou ! toz tak, pozdrav toho hypochondra he he 🙂
    Marek


Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: