Ricotta – Itálie v kelímku

Kromě neslané diety byla třeba uplatnit na manželovi také dietu netučnou. Normální máslo vyměnit za pomazánkové, sádlo vyloučit úplně. Jenže mažte na chleba tvaroh sto krát jinak. Jak z této situace ale ven? Čtením v obchodě. Cíl byl jasný – najít ještě něco jiného, co by bylo jako tvaroh, ale nebylo to tvaroh. Po deseti minutách čtení malilinkatých nápisů jsem objevila, co jsem hledala. Kelímek něčehé bílého, téměř neslaného a netučného. Zázrak se jmenoval Ricotta a jednalo se o sýr ze syrovátky. Tuků obsahuje tak málo, že je o tom škoda mluvit a poměr cena/výkon byl také příjemný (plus mínus dvacet pět peněz za čtvrt kila není špatné). A co se s tím dá dělat? Překvapivě dobře se to snáší s žervé, takže z toho vymícháte prima pomazánku na chleba. Dnešní recept je modifikovaná pomazánka mojí babičky tak, aby ji mohli kojenci, předškolní věk i dospělí muži. Jeden kelímek ricotty rozmícháme s jedním žervé. Nakrájíme na kostičky nebo malinkatý koušíčky šunku a na drobné plátečky pórek, smícháme a vše opepříme. Kdo může, přidá vajíčko a osolí. Dá se do toho ještě nastrouhat třicítka eidam a pořád je to dobrý. Toust na sucho opražený v toustovači je k tomu přímo stvořený. Tak dobrou chuť, pokud právě obědváte 🙂

Advertisements
Published in: on 20 ledna 2009 at 22:53  Napsat komentář  

The URI to TrackBack this entry is: https://brouckoviny.wordpress.com/2009/01/20/ricotta-%e2%80%93-italie-v-kelimku/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: