Segedín light

Myslím si, že segedínský guláš je u nás tak rozšířený, že snad každá domácnost má svůj vlastní recept a to je samozřejmě ten nejlepší. Nicméně pokud by vás ten váš omrzel, nabízím poměrně střízlivou lehčí alternativu.
Základ je jasný – kysané zelí. Doporučuji pořídit výrobek domácí kvality, nic proti kupovanému, ale to se nám dneska moc nehodí do krámu, je totiž trochu slazené. K zelí potřebujeme maso – a zde přichází bod zvratu – zakoupíme krůtí. Zda prsa či nohy nechám na vašem laskavém uvážení.
Postup je pak už opravdu jednoduchý. Na dvou třech lžičkách oleje osmažíme jednu na drobno nakrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, trochu posmažíme, přidáme na malé kostičky nakrájené maso, taky posmažíme, lehce podlejeme, masiko ještě podusíme, bouchneme tam jednu zavařovačku zelí (na půl kila masa ideální poměr), podlijeme půl litrem vody a dusíme. Mezitím větráme, zelí je zelí. Tak za 20 min přidáme zbytek vody, dusíme ještě asi tak deset minus. Přidáme česnek, majoránku, pepř a med. Med místo cukru je sice trochu zvláštní, můj nápad to není, někde jsem to vyčetla na nějakém vařícím webu, ale je to fakt dobré. Bacha, dosti se to rozleží. Tato množství vystačí asi tak pro šest osob, domnívám se totiž, že některá jídla nejdou dělat v malém, navíc druhý až třetí den je to skutečně výborné. Tak sláva zelí a nezapomeňte na pohyb venku, zelí je zelí… :- )

Published in: on 2 Únor 2009 at 21:51  Napsat komentář  

The URI to TrackBack this entry is: https://brouckoviny.wordpress.com/2009/02/02/segedin-light/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: