Tousty s rajčatovo-houbovou pomazánkou

Nakonec to skoro vždycky skončí u chleba, ty večeře, že? Chleba s máslem, chleba se šunkou, chleba s pomazánkou, chleba s čímkoliv. A co takhle udělat toustíky? Zde je krátký, v krátké době vymyšlený a zrealizovaný recept.
Na jednu hlavu potřebujeme asi tři až čtyři tousty. Dále jeden rajčatový protlak nebo zahuštěnou rajčatou šťávu, i když se to nezdá, nakonec to vyjde nastejno. Prosím Vás – přečtěte si, co kupujete, jediné přípustné je – rajčata a sůl. Ostatní tam nepatří – cukr, zahušťovadlo, emulgátor, nic takového rozhodně nebrat. Dále jedna paprika slovenská (taková ta světle zelená), deset deka eidamu nastrouhaného, a asi dvacet deka hub – žampióny budou plně vyhovovat. Nyní jak na to – chlebíky otoustujeme v toustovači, v horším případě trochu opečeme na pánvičce nebo v troubě a dáme stranou. V kastrůlku na lžičce oleje opražíme cibulku, přidáme nadrobno nakrájené žampece, trochu podusíme, asi tak pět minut. Pak přidáme celý (tj. půl litrový) protlak, jeden až dva stroužky česneku, bazalku a něco trochu pálavého, co máte rádi. Chvilku povařímě. Včil na plechu rozložíme ty orestované chlebíky a na ně opatrně nandáme tuto směs, nejlépe lžičkou polévkovou, ale sami si to vyzkoušejte, uvidíte. Na to dáme na teňoučké proužky nakrájenou papriku a posypeme sýrem. Šup s tím do trouby a zapékáme ještě asi deset minut.
Je to výborné v tom, že paprika je jemně propečená, směs se spojí se sýrem, je to horké, je to chleba a dá se to jíst i studené, kdyby náhodou zbylo. (Sledujete doufám, že jediné, co bylo slané, byl ten protlak.)

Published in: on 5 Únor 2009 at 22:23  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://brouckoviny.wordpress.com/2009/02/05/tousty-s-rajcatovo-houbovou-pomazankou/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentNapsat komentář

  1. Mňam! Odkedy som objavila nas „sendvicovac“ tak do neho tlacim uplne vsetko. Najlepsie na tom je, ze ked nemam doma nic len suche pecivo (co sa stava dost casto), tak staci ho len dobre namazat maslom, vyhrabat nejaky syr a dat zapiect. S cerstvym jablckom to je manna nebeska! btw: mas velmi pekny a lahky styl pisania, blog som objavila len teraz, ale urcite este zavitam 🙂 nech sa dari!


Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: