Jak přežít průšvih

Myslím, že nejsou malé nebo velké průšvihy. Jsou prostě jen průšvihy a tečka. Když už to na vás spadne, jste téměř na dně a čekáte, až se budete zodpovídat, nezbývá než do dané doby přežít. Přežití, to je to nejdůležitější, co vás čeká, než se dočkáte a půjdete (na koberec). Čas, který uplyne, než budete náležitě poučeni, je vždy relativní. Zatímco vám by mohla každá hodina přijít jako nekonečná, pro mnohé je pouhá hodinka (před obědem). Neb jsem se sama nedávno průšvihu zúčastnila, sesbírané poznatky nechť jsou vám inspirací (k přežití).

Prvním a zcela nejdůležitějším bodem je nalézt si spojence. Velmi dobrými spojenci jsou: maminka, přítel, manžel a nejlepší kámoš, kámoška. I kdybyste byli úplně magoři, budou při vás stát až do konce. Budou o vás duševně pečovat – psát vám povzbudivé esemesky, e-maily a skype se stane vaší druhou základnou. Budou na vás vždy milí a nikdy si nebudou myslet, že za to můžete.

Druhým bodem přežití je jasná identifikace problému. Jsem kráva, blbě jsem to zařídila, udělala, vykázala, spočítala, napsala, takže co teď s tím. Vhodné je nalézt řešení a to mít připravené v záloze, až dojde na bod zvratu.

Třetím důležitým bodem je přežít střevní potíže. Nervy jsou věc jedna, ale vyplavované stresové látky jsou věc druhá. Doporučuji rýži, kuřecí vývar, kefír, celozrnné rohlíky a jogurty. Pokud budete mít žaludek stažený jako sušenou švestku, stejně nic moc jiného nesníte.

Poslední bod je pak samotné stádium pohovoru. Jak radila kamarádka Bára – věcně, jasně, nepitvat se v tom, přiznat, uznat, napravit. Přece jen jsme jen lidi a lidský faktor je poměrně zrádný. Ať už to vypadá blbě nebo ještě hůř, doba sekání rukou, pálení znamení a máčení v řece je již za námi, takže by jste z toho měli vyjít se zdravou kůží. I když bude možná místy hodně zapařená. Každopádně – hodně zdaru.

Advertisements
Published in: on 10 března 2009 at 22:34  Napsat komentář  

The URI to TrackBack this entry is: https://brouckoviny.wordpress.com/2009/03/10/jak-prezit-prusvih/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: