Domácí tvarohový dezert

Dieta, to není jen maso bez tuku, celozrnná rýže a žitný chléb, ale i mléčné výrobky. Tvaroh se dá zpracovat různě, ale tvarohová svačinka patří k méně tradičním receptům. Co je potřeba – dle stupně diety tvaroh (na výběr je – tučný, polotučný a light, hodí se všechny), decka a půl mléka, javorový sirup (umělé sladidlo nebo třtinový cukr nebo med) – dvě čajové lžičky. Dále pak piškoty a to buď dia nebo amarantové, zakoupíte v každé dobré zdravé výžitě. Karob (alias svatojánský chléb, používá se to místo kakaa a je to méně tučné, chuťově zcela identické) a dále ovoce.
Postup je velmi jednoduchý. Do mísy vyklopíte tvaroh, zalejete mlékem, přidáte sladilo a šlehačem šleháte asi tak dvě minuty, až se tvaroh spojí s mlékem a vznike krém. Už sám o sobě je velmi dobrý, stačí ochutnat. Jeden tvaroh je pro dva lidi, takže – do dvou misek naskládáte na dno piškoty, přidáte nadrobno nakrájené ovoce, pokud pustí šťávu, je to nejlepší, piškoty aspoň trochu zvláční a na to vyklopíte do každé misky půlku ušlehaného tvarohového krému. Ten posypete nahoře karobem, přidáte piškot na ozdobu, ještě trochu ovoce, pokud nějaké zbylo a svačinka je hotová.
Dá se to vzít i s sebou do práce, jen je třeba počítat s tím, že piškoty to časem vzdají a rozpadnou se, ale i tak je to stále velmi dobré. Léto je skoro tady, nepochybuji, že s borůvkami, či měsíčními jahodami to bude výborné.

Advertisements
Published in: on 28 Červen 2009 at 21:20  Napsat komentář  

The URI to TrackBack this entry is: https://brouckoviny.wordpress.com/2009/06/28/domaci-tvarohovy-dezert/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: